top of page
IMG_8916.jpeg

ЩО ТАКЕ СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ?

Святе Причастя або «Євхаристія» (що означає «День подяки») є в центрі християнського богослужіння.

Наші головні послуги – це причастя, і це зразок нашого регулярного богослужіння.  

Слова та структура можуть здатися незвичайними, але в St Mary's у нас немає правил, тому ніколи не хвилюйтеся про те, сидіти чи стояти, просто робіть те, що здається природним, або просто дотримуйтесь інструкцій. Священик, який веде службу, веде нас через усе.

Цей посібник крок за кроком розповість вам, що відбувається в наших послугах. 

WhatsApp Image 2020-07-12 at 17.13.52.jp
МИ ЗБИРАЄМОСЯ ТА ГОТУЄМОСЯ ДО ПОКЛОНЕННЯ

 

Президент (священик, який приймає службу та очолює наше богослужіння) вітає всіх в Ім’я Бога – Отця, Сина і Святого Духа.

Молитва підготовки  сказано разом, щоб просити Бога підготувати нас до поклоніння. Знову, готуючись до поклоніння та причастя, ми говоримо молитви покаяння , де ми вибачаємось перед Богом за все, що ми зробили неправильно. Тоді священик проголошує над нами Боже прощення. Це називається Відпущенням .

 

Після цього ми промовляємо або співаємо Глорію , давню молитву хвали й подяки Богові.

Промовляється особлива молитва, написана для цього конкретного дня. Це називається Collect .

IMG_3477.jpg
МИ ЧИТАЄМО БІБЛІЮ, ВЧИМОСЯ І МОЛИМОСЯ

 

Нам читають Біблію ; спочатку зі Старого Завіту, а потім з Нового Завіту. Потім Євангеліє  бо день читається, як правило, з центру церкви, і ми всі повертаємося до нього обличчям. Чотири Євангелія (Матвія, Марка, Луки та Івана) розповідають нам про слова, вчинки та шляхи Ісуса. Коли ми чуємо, як нам читають Писання, ми чуємо Слово Боже.

Продовжуємо слухати Проповідь.  Проповідник розповість про уривки Святого Письма, які ми щойно почули, і про те, що вони сьогодні для нас як окремих людей, як зібрана спільнота та суспільство.

Після цього ми стоїмо і вимовляємо разом Символ Віри та давнє ствердження віри Церкви.

Завершують цей розділ богослужіння молитви Покрови . Це молитви, сказані вголос членом духовенства або громади, де ми виносимо перед Богом потреби Церкви, світу, нашої місцевої спільноти, страждаючих, людей, які потребують (наприклад, тих, хто хворий), тих, хто має померли, і тих, хто оплакує їх, і, нарешті, для нас самих за Божі настанови та допомогу протягом наступного тижня.

IMG_3487.jpg
СВЯТКУЄМО СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ

 

Христа  Мир поділяється, вітаючи один одного рукостисканням, обіймами або навіть помахом, і ми говоримо «Мир вам».  

Під час Оферторія збирається збір для роботи Церкви, яка є одночасно повсякденною експлуатацією церкви та роздавання тих, хто потребує, і готується вівтар; на нього кладуть хліб і вино.

У центрі святкування завжди є особлива молитва подяки, або « Євхаристійна молитва » (грецькою eucharistein означає «дякувати»). Це пропонує священик, який головує на службі від імені всіх зібраних, дякуючи за все, що Бог дав нам у Христі. Священик нагадує нам про те, що сталося в ніч перед смертю Ісуса:

«Коли вони їли, Ісус узяв хліб, поблагословивши, розламав, дав учням і сказав: «Візьміть, їжте; це моє тіло». Тоді він узяв чашу і, подякувавши, дав їм, кажучи: Пийте з неї всі; бо це кров Моя завіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів».

Матвія 26: 26-28  

 

Після Його воскресіння учні впізнали Ісуса, коли Він ламав хліб, щоб поділитися з ними. Кожного разу, коли ми ділимося їжею, яку Ісус поділив зі своїми друзями, ми згадуємо Його жертву Себе на хресті, радіємо Його воскресінню з мертвих і чекаємо приходу Божого Царства.

Хліб і вино, якими ми ділимося під час Святого Причастя, є для нас Тілом і Кров’ю Христа. Якщо вас ще не конфірмували як члена церкви, вас запрошують отримати благословення, коли священик вимовить над вами коротку молитву благословення.

Screen Shot 2020-03-15 at 19.21.30.png
МИ ВИХОДИМО У СВІТ

 

Після того, як усі прийняли Святе Причастя, і вівтар був очищений, президент веде нас до молитви.  

Президент проголошує нам Боже благословення , а нам кажуть «Ідіть з миром, щоб любити і служити Господу», на що ми відповідаємо «в ім’я Христа, амінь!».

 

Після нашої основної служби в неділю ми подаємо частування та наздоганяємо один одного.  

dismissal church
bottom of page